Haftada 4 Gün 7 Kilometre Koşu Rutini
Siz nasıl bir ayakkabı kullanıyorsunuz?
Ben ayakkabı tercihlerimi günlük tempoma göre belirliyorum. Yoğun bir ameliyat gününde çok ayakta kalacağım için yumuşak ve destekli spor tarz ayakkabı tercih ederken, muayene günlerinde yaptığım koşularda geniş standart erkek ayakkabı kullanıyorum.
Ayak sağlığı konusunda dünyadaki son yenilikler ve trendler neler?
Ayak sağlığında dünyada en son gelişme lazer ile ayakta muhtelif sorunların çözümü. Örneğin tırnak mantarı ve siğil tedavisinde bu konuda çok ciddi değişiklikler oldu.
Yürüyüş için sizin uyguladığınız yöntem ne?
Ben haftada dört gün yedi kilometre koşuyorum. Bunun hazırlık döneminde muhakkak ısınma hareketlerimi düzenli yapıyorum. Ayakkabı tercihlerimi çok özenli yaparım. 500 kilometrede bir, yaklaşık altı ayda bir ayakkabı değiştiririm. Ayrıca koşu esnasında sakatlanma riskini azaltmak amacıyla dizüstü ve karın egzersizleri yapıyorum.
Ayak sağlığı için kendinizi geliştirmek adına neler yapıyorsunuz?
Ayak sağlığında lider konumunda olan Almanya ve Amerika. Bu iki ülkeyi de yılda iki defa düzenlenen kongrelere katılarak takip ediyoruz. Gelişmeleri yakalayıp ülkemizde kullanıyoruz.
Ayak Cerrahisinde tipik olarak en sık başparmak çıkıntısı problemi izlenmekte. Bu problemin cerrahi tedavisinde son yıllarda hastanın ameliyat sonrasında ayağını hızlı bir yere basma süreci sağlayan Vitek yöntemi olarak bilinen yöntemi kullanıyorum. Bu yöntem hızlı hasta memnuniyeti ile ön plana çıkmış durumda.
Türk insanı ayak sağlığına yeterince dikkat edip özen gösteriyor mu?
Ayak sağlığında henüz toplumumuzda rutin bir kontrole gitme fikri oluşmuş değil. Kişilerin ayak yapılarını öğrenmeleri ve buna göre ayakkabı tercihlerini doğru yapmaları birçok sıkıntının gelişimini engellemektedir. Ayrıca oluşmuş olan sıkıntılarda ne yazık ki erken başvuru oranının çok düşük olması hastalıklarda yapılabilecek basit tedavi seçeneklerinin kaçırılmasına ve daha zor cerrahi tedavi seçenekleri uygulama sorunlarına yol açıyor.
Ayak Sağlığı için Öneriler
Vücut Kitle Endeksi, kilonun boy uzunluğunun karesine bölünmesiyle elde edilir. Formül olarak verecek olursak VKE= (Kilogram cinsinden kilonuz / (metre cinsinden boyunuz) X (metre cinsinden boyunuz)
örneğin: Kilonuz 82. Boyunuz 183 cm ise.
VKE= 82 / (1,83 X 1,83) = 24,48 çıkar.
Eğer vücut kitle indeksiniz 18,5-24,9 arasındaysa normal, 24,9- 29,9 ise fazla kilolu, 30.00 üzeri ise obezsiniz.
FACM için
Vücut Kitle Endeksi, kilonun boy uzunluğunun karesine bölünmesiyle elde edilir.
VKE= (Kilogram cinsinden kilonuz / (metre cinsinden boyunuz) X (metre cinsinden boyunuz)
Eğer kilonuz 66. Boyunuz 161 cm ise.
VKE= 66 / (1,61 X 1,61) = 25,46 çıkar.
Bu göre vücut kitle indeksiniz 18,5-24,9 arasındaysa normal, 24,9-29,9 ise fazla kilolu, 30.00 üzeri ise obezsiniz.
Konu hakkında daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçin.
Size Ulaşalım!
Bize Ulaşın!