Yataktan İlk Kalkışınıza Dikkat Edin!
Güzel bir güne uyandınız ve yataktan kalkmak için doğruldunuz, ayağınıza yere bastığınız anda duyulan o feci acıyla tekrar oturmak zorunda kaldıysanız maalesef topuk sorununuz var demektir. Yaşanan bu durumda biraz yürüyüş yapıldığında ağrı geçiyor gibi gözükse de maalesef geçmeyecektir. Aksine gün geçtikte durum daha da vahim bir hale gelecek ve beraberinde yaşam fonksiyonlarınıza sınırlama getirecektir. Topuk ağrısı, topuk dikeni sorunu kadınlarda daha sık görülür. Bunun ilk nedeni ise hiç şüphesiz şık olunma kaygısıyla ayakları sıkan, yüksek topuklara sahip ayakkabı modelleridir. Ayak kavisini etkileyen, ayağa zararlı ayakkabılar da topuk ağrısı ve beraberinde topuk dikeni gibi ayak sorunlarına yol açmaktadır.
Bu rahatsızlık verici durumun nedenlerine bakıldığında, topuk ağrıları ile karşılaşılır. Yapılan uzman hekim muayenesi ile anlaşılabilecek olan topuk ağrısı vakalarında, hasta ayağı kendine doğru çekmesi istendiğinde çekemez. Sağlıklı bir kişi 10 dereceye kadar ayağını yukarı doğru çekebilir. Yapılan yürüme analiziyle de sorunun köküne inilerek, tedavi yöntemleri araştırılmaya başlanır. Ayakaltı kaslarında meydana gelen kas esnememesi durumunun topuk ağrısına ve zamanla da topuk dikeni soruna yol açtığı rastlanır. Hastanın durumu ve şikayetlerinin yoğunluğuna göre uygulanabilecek tedavi yöntemlerine ayak cerrahi doktoru karar vermektedir.
Uygulanacak Tedaviler
Günümüzde yaşanan ayak sorunlarının belki de başında yer alan topuk ağrıları takip edilmelidir. Çünkü bu sorun beraberinde bazı hastalıkları getiren rahatsızlıkların başlangıcıdır. Şeker hastalığı, çeşitli romatizmal rahatsızlıklar, bel ağrısı, bacak ağrısı, ani ve aşırı kilo alımı veya ani kilo verimiyle kendini gösteren topuk ağrısı zamanında uzman hekimler iyileştirilmelidir. Tedavi sürecinde ve iyileşme döneminde mutlaka bazı testler uygulanarak ayağın sorununun düzelip düzelmediği kontrolü yapılmalıdır. Tedavi yöntemleri hastaya ve rahatsızlığa göre değişebilir, genellikle cerrahi müdahalelere ve ameliyata en son aşamada başvurulur. Özel tabanlıklar, gece ateli gibi ortezler kullanılarak tedaviye başlanılmaktadır.
Konu hakkında daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçin.
Size Ulaşalım!
Bize Ulaşın!